De ce mergem la teatru?

Artiștii va invită la teatru pentru a vă convinge ca teatrul românesc are un mare trecut, un mare present și, mai ales, un mare viitor.

De ce să mergem la teatru, și nu la cinematograf? Alegem să avem activități cât mai apropiate de realitatea în care trăim, astfel încât putem observa că teatrul e viu. Totuși, în societatea noastră, cinematograful e mai plin decat teatrul, chiar dacă acolo nu vom întâlni niciun actor în carne și oase, ci vom fi puși în fața unor ecrane cu diverse efecte. În schimb, la teatru, actorii sunt pentru noi și încearcă să-și folosească toate abilitățile pentru a crea situații reale, puse pe platoul din față pentru a ne captiva, pentru ca în decurs de câteva ore să facem parte dintr-o altă poveste. Mai mult, piesele trăite pe viu nu sunt departe de poveștile și experiențele fiecăruia dintre noi.

Comunicarea actori-public reprezintă emoție, regăsire, trăire și admirație. Toate, deopotrivă, sunt înzestrate cu viață. Urmărind câteva dintre teatrele din București, pentru multe dintre piese, prețul biletelor nu îl depășește pe cel al unui film la cinematograf. Totuși, numărul cinematografelor îl depășește cu mult pe acela al teatrelor. Și cererea este mare. Este îmbucurător că sălile teatrelor sunt pline la multe dintre piese și nu de puține ori biletele sunt epuizate imediat ce au fost puse în vânzare. Și mai îmbucurător ar fi să existe săli pline și în orașele mici, putând, astfel, să existe oportunități de promovare a unui minimum de cultură prin piesele de teatru.

De ce să mergem la teatru? Fiindcă cel puțin acolo unde există opțiuni de învățare, să le acceptăm. Fiindcă teatrul reprezintă rafinament prin tehnicile de promovare a pieselor. Fiindcă prin teatru se transmite sensibilitate. Fiindcă teatrul induce starea de bucurie prin însuflețirea celor de pe scenă și fiindcă nu există un punct final pentru a ne opri să discutăm motivele pentru care să mergem la teatru.

Ne-am propus să aflăm răspunsuri la întrebarea „de ce mergem la teatru?” Am întrebat oamenii pe rețelele de socializare. Răspunsurile de mai jos sunt doar o serie din multitudinea mesajelor primate.

”Îmi place foarte mult atmosfera de la teatru, jocul actorilor, subiectul pieselor, e altfel” –Doina

”Ca să trăim” – Adina

„Pentru a fi aproape de artă” – Adrian

”Avem nevoie să ne purificăm sufletul de mizeria care se aduna zi de zi” – Ramona

„Mergem la teatru pentru a ne culturaliza. Fac(em) teatru pentru a ne dezvolta” – Andrei

„Ca să ne simțim acasă” – Ruxandra

”Pentru a trăi în present” – Daliana

”Să ne relaxăm, deconectăm, învatăm, râdem, plângem… să ne punem întrebări” –Bianca

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.