cursuri de teatru

De vorba cu Florin Fratila

FF Theatre

Punctual, FF Theatre a fost infiintat in 2017, respectiv pe 27 martie, ziua mondiala a teatrului. Totul a pornit de la o dorinta colectiva: aceea de a juca, de a spune povesti si de a fi alaturi de alti oameni. Mare parte din echipa noastra a imbratisat teatrul independent imediat dupa terminarea facultatii, acesta fiind unul dintre lucururile care ne-au adus impreuna, in familia FF Thetre: iubirea de teatru, dar si de libertate. Astfel, ne-am unit pentru a crea un spatiu in care nu exista bariere, sau cel putin nu la fel de multe.

Ne dorim, in primul rand, sa ajungem la oamenii zilelor noastre. Aceia care au nevoie de o pauza de la teatrul conventional, si vor sa se bucure de mesaje actuale, cu care te poti identifica, cu care poti rezona, intr-un cadru informal si dinamic.  Totodata, vrem sa devenim un loc in care toti cei care simt nevoia sa se expime o pot face. Asteptam nu numai tineri actori, dar si regizori, scenografi, oameni cu idei si determinare.  Ca orice proiect la inceput de drum, ne propunem sa crestem, sa devenim un nume cunoscut in spatiul teatrului idepdendent. Avem in plan colaborari, proiecte puternice, aparitii in festivaluri tematice.

FF Theatre Academy

Ne dorim sa aducem teatrul in viata oamenilor nu numai sub forma de piese, ci si de cursuri, iata deci cum a aparut FF Theatre Academy. Aici, fiecare actor din echipa devine profesor si te învață, treptat, cum sa faci cunostinta cu adevaratul tu, cum sa indraznesti sa iti depasesti zona de confort.  Cursurile noastre de actorie, public speaking si improvizatie sunt un sugar, spice and everything nice pentru toti cei care vor sa devina mai mult decat sunt. Cum oricine poate evolua si poate ajunge la un sine imbunatatit, oricine poate fi cursant al scolii noastre.

Interesul fata de arta teatrala se regaseste aproape in fiecare dintre noi, indiferent de eticheta sociala pe care o purtam. Tocmai de aceea la cursurile noastre veti intalni de la tineri care urmeaza sa plece pe calea actoriei, la contabili, designeri vestimentari, manageri, dentisti, politisti, moderatori TV, psihologi, antreprenori, muzicieni etc. Teatrul este pentru toti, asa ca ne bucura diversitatea si deschiderea oamenilor fata de acest tip de activitate. Au existat cazuri printre elevii nostri  in care dintr-o simpla curiozitate s-a nascut o adevarata pasiune. Oameni maturi, cu o cariera deja cladita, au trecut pragul nostru si dupa ce au descoperit teatrul, au ajuns studenti ai facultatii de teatru, schimbandu-si complet cursul profesional.

Am muncit foarte mult la aceste doua proiecte,le-am cladit de la zero si planurile mele in ceea ce le priveste sunt foarte mari. Imi doresc sa creez cel mai mare teatru independent din tara, cu reprezentante in diferite orase, ca sa putem imprastia virusul acesta al teatrului liber.

In momentul in care incepi sa cunosti aceasta meserie,cea de actor, cand te initiezi in arta teatrala, afli ca exista foarte multe variante prin care poti sa spui adevarul jucand. Scopul nostru, pana la urma, este chiar acesta: sa spunem niste povesti, sa fim cat mai aproape de adevar. Insa, daca ar fi sa ne intrebam care dintre cele doua, ratiune sau simtire, ar trebui sa primeze, imprecabil ar fi sa le folosesti pe amandoua, fireste in doze echilibrate, astfel incat rezultatul sa fie un succes. Fiecare actor are o metodologie a sa, o bucatarie proprie, cum ii spunem noi.

Teatrul este datator de viata, asta este ceea ce el aduce in vietile celorlalti: viata. Omul modern a ajuns sa traiasca pe pilot automat, iar noi aici la teatru te invatam cum sa traiesti in prezent, sa fii viu, sa te cunosti si asta cred ca este unul dintre cele mai importante lucruri, sa ajungi sa te cunosti, sa ii cunosti si pe ceilalti, dintr o prisma din care n ai mai privit pana acum.

 

Ne poti urmari si pe retelele de socializare :

Facebook-FF Academy 

Facebook-FF Theatre

Instagram

LinkedIn

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.