CUM ne ajută ARTA

Stephen Nachmanovitch spunea că “Cea mai puternică muză dintre toate este copilul nostru interior”, iar Pablo Picasso că “Fiecare copil e un artist. Problema este cum să rămână un artist dupa ce crește.”

Un mod prin care ne putem hrăni copilul interior este reprezentat de artă, de diverse meșteșuguri prin care lăsăm să coboare din inimă, în forme diferite, emoții, stări, gânduri.

Poate vă întrebați cum ne ajută Arta. Iată câteva beneficii prin care activitățile creative ne pot îmbunătăți sănătatea mentală.

Activități precum actoria, pictura, sculptura, desenul, muzica, sunt hobby-uri relaxante, care îți pot scădea nivelul de stres și induce o stare de calm mental.

Activitățile creative oferă creierului o pauză de la gândurile zilnice. Studiile spun că o persoană obișnuită are 60.000 de gânduri pe zi, iar 95% dintre ele se repetă în fiecare zi. Când te implici într-un efort creativ, te poți regăsi în ceea ce este cunoscut sub numele de FLOW. Această stare meditativă te ajută să te concentrezi mult mai bine, faciliteaza ieșirea din mecanismul de gândire tip „pilot automat”.

Arta acționează ca meditația, ne ajută să fim mult mai prezenți și conștienți de ceea ce ne înconjoară, ne apropie mai mult de noi.

Arta încurajează gândirea creativă și ne permite să identificăm soluții „out of the box” pentru diferite situații de viață.

Arta stimulează stima de sine, oferă un sentiment de împlinire.

Implicarea în activități creative determină, în timp, creșterea nivelului de dopamină, numită și „molecula motivației”. Dopamina stimulează crearea de noi neuroni și pregătindu-ți creierul pentru învățare.

De fiecare dată când ne angajăm într-o activitate nouă sau complexă, se creează noi conexiuni între celulele creierului, contribuind astfel la neuroplasticitatea cerebrală.

Nu este necesar să creăm opere de artă pentru a profita de avantajele acesteia! Nu trebuie să avem abilități artistice speciale pentru a începe.

Dacă a trecut mult timp de când ți-ai dat voie să te exprimi creativ, s-ar putea să nu știi cum să începi. Așa că ne-am gândit să-ți oferim cadrul potrivit pentru a face acest pas la scoala de actorie FF Theatre & Academy.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.