Teatrul „Independent ” înseamna libertatea artiștilor

Teatrul independent e teatru. Teatrul care nu e administrat de stat. Teatru care nu e orientat de altcineva în afară de creatori. Noi, tinerii, avem ceva de zis, putem face niște chestii prin teatru.

Discuția cu teatrul independent e veche, și o știm cu toții, e greu cu banii, e greu să atragi oamenii, n-ai susținere, e greu, e greu, e greu. Nu-i ușor, poți fi descurajat, dar e… provocator. E mai greu în România, pentru că nu există o obișnuință a publicului, poate mulți privesc teatrul independent ca pe o copilărie, un moft, habar n-avem.

Credem că tocmai semnul ăsta de distincție între teatrul independent și teatrul de stat strică. Teatrul independent e teatru. Poate să atragă sau nu, ca și teatrul de stat, poate fi de calitate sau nu, ca și cel de stat.

Mişcarea independentă are toate datele să ia o şi mai mare amploare, cu atât mai mult cu cât, pentru actorii şi regizorii tineri reprezintă singura şansă, în condiţiile în care la locurile din teatre practic nu au acces, pentru că sunt blocate de ani întregi, iar criza nu dă semne că ar bate în retragere.

FF Theatre a fost infiintat in 2017, respectiv pe 27 martie, ziua mondiala a teatrului. Totul a pornit de la o dorinta colectiva: aceea de a juca, de a spune povesti si de a fi alaturi de alti oameni. Mare  parte din echipa noastra a imbratisat teatrul independent imediat dupa terminarea facultatii, acesta fiind unul dintre lucururile care ne-au adus impreuna, in familia FF Thetre: iubirea de teatru, dar si de libertate. Astfel, ne-am unit pentru a crea un spatiu in care nu exista bariere, sau cel putin nu la fel de multe.

Ne dorim, in primul rand, sa ajungem la oamenii zilelor noastre. Aceia care au nevoie de o pauza de la teatrul conventional, si vor sa se bucure de mesaje actuale, cu care te poti identifica, cu care poti rezona, intr-un cadru informal si dinamic.

Teatrul e cel mai bun profesor, care nu încearcă să-ți dea lecții, ci te determină pe tine, te inspiră să-ți dorești să te intereseze un anumit subiect sau să-l descoperi într-o nouă lumină sau să-l aprofundezi.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.