Crezi c-or sa ne bata? – Opinie LaTeatru.EU

Cea mai mare problema, uneori, nu este bataia, ci amenintarea cu bataia. Teroarea ca oricand poti fi batut si, mai ales, ca nu ai ce sa faci. Nu te poti opune, nu poti face nimic sa previi ori sa te opui. Bataia, in sine, nu este grava. Uneori dimpotriva, este floare la ureche, o palma si gata. Problema este, insa, amenintarea permanenta ca poti fi batut. Ca ORICAND ti se poate intampla asta. Ca nu este neaparat o chestiune de daca, ci o chestiune de cand.

Cum te intelegi cu un strain, intr-o limba pe care doar ai impresia ca o cunosti? Iti zice ceva in acea limba, engleza sa zicem, iar tu intelegi altceva. Sau nu intelegi nimic, dar pare ca intelegi altceva. Iar legat de INTELEGERE, lucrurile sunt cu atat mai complicate. Cum ai putea INTELEGE tu o persoana cu o MENTALITATE complet diferita? Cum ai putea tu, carnivor convins, care mananca mici la orice ora din zi, pe unul (ori una) care-i vegetarian? Ori care nu valorizeaza banii. Ori aurul. Peste puterile tale de intelegere.

Aceste 2 povestioare/scenete sunt, alaturi de altele, in spectacolul Crezi c-or sa ne bata ale nou-infiintatului FF Theatre. Cativa oameni de la fostul teatru In Culise au infiintat un nou teatru, iar acest spectacol este, pentru mine, primul vazut. In plus, a fost pentru prima oara cand am vazut teatru in Club A. Nici asa nu am fost prea des pe acolo, cred ca de maximum 5 ori in viata mea am vizitat acel loc.

Crezi c-or sa ne bata este un spectacol-colaj, cu mai multe scenete. Legatura dintre scenete o veti descoperi singuri. V-am povestit, la inceput, sceneta-emblema, cea care da titlul spectacolului. Eu va zic doar atat: mi-a amintit de fostul spectacol al teatrului In Culise „Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu” (tot dupa texte de Matei Visniec).

In final, sa stiti ca nu m-a batut nimeni in Club A, chiar daca am venit imbracat in Hawaii asortat cu geaca de piele si cu ceas mov. M-am tot intrebat, Crezi c-or sa ne bata, iar ei nu si nu. Sa nu spuna lumea ca n-am incercat :))

Mergeti sa vedeti Crezi c-or sa ne bata. Sigur va veti regasi intr-unul din multele personaje de pe scena. Iar locatia, Club A, va face sa fiti cu adevarat in mijlocul evenimentelor ? Salutari TEATRALE tuturor!

 

ARTICOL ORIGINAL AICI

No Comments

Post A Comment