Spectacole

Aici găsești stagiunea noastră în toată splendoarea ei. Ne dorim sa ajungem la oamenii zilelor noastre. Aceia care au nevoie de o pauza de la teatrul conventional, si vor sa se bucure de mesaje actuale, cu care te poti identifica, cu care poti rezona, intr-un cadru informal si dinamic.

Ecou

„Ecou” o călătorie emoționantă în profunzimile relațiilor umane.
FF Academy prezintă cu mândrie spectacolul Grupei de Elită, „Ecou”. Acest spectacol îndrazneț explorează în profunzimea relațiilor umane printr-o serie de 10 scene interconectate, fiecare personaj fiind legat de cel precedent printr-un fir subtil dar puternic.
Spectacolul reușește să aducă în prim plan teme precum iubirea, pasiunea și vulnerabilitatea, oferind o perspectivă nouă și provocatoare asupra acestor aspecte.
Elevi FF Academy: Alexandra Moisi, Andreea Vodiță, Lia Maniceanu, Silvia Ciopată, Luiza Mincu, Theodora Simion, Andrei Păușescu, Cezar Dincă, Andrei Negulescu, Adrian Dinu, Radu Popescu
Profesor Coordonator: Florin Frățilă

 

 

Durata: 1h 30

Țara asta ține la tine, bă!

„Țara asta ține la tine, bă!” este un spectacol viu, este un colaj de teatru scurt, o comedie dulce-românească, ce îl plasează pe românul de rând pe un soclu al dumnezeilor. Spectacolul vorbește despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informații, despre o Românie căreia îi lipsește consistența, ducându-și existența prin nostalgia trecutului. Un orb în căutarea speranței pentru ziua de mâine spunând poveștile zilelor de ieri, o funcționară față în față cu însăși Moartea, doi tineri călători în căutarea destinației perfecte, gardieni care se joacă cu viețile deținuților..Sunt oare personaje dintr-o piesă de teatru sau oglinzile societății în care ne forțăm să trăim?
Profesor Coordonator: Ioana Chelmuș
Elevi FF Academy: Silvia Bălan, Theodora Moldovan, Antonia Grigore Arvunescu, Gabriel Grigore, Alexandru Prodan

 

 

Durata: 1h 30

SEENgurătate

,,Seengurătate” este un spectacol captivant ce explorează diverse aspecte ale singurătății, sub forma a opt povești fascinante. Acțiunea are loc într-o atmosferă inedită, în discoteca ,,Solo Vibrația”, unde spectatorii vor fi ghidați într-o călătorie ce dezvăluie complexitatea și diversitatea singurătății.

Fiecare poveste dezvăluie perspective unice asupra singurătății, abordând subiecte precum izolarea socială, pierderea, căutarea sinelui și relațiile disfuncționale. Prin intermediul Muzicii, Dansului și  Cuvintelor, spectacolul ne îndeamnă spre o analiză profundă, ilustrând diferitele moduri în care fiecare individ se confruntă cu singurătatea.

Discoteca ,,Solo Vibrația” devine un loc magic în care fiecare poveste, fiind pusă sub lumina reflectoarelor, prinde viață.

Profesor Coordonator: Daniela Purcărea

Elevi FF Academy: Anamaria Ason, Mara Stoian, Roxana Pistolea, Teodora Simion, Silvia Ciopată, Luiza Mincu, Radu Popescu, Cristian Marcvart

 

 

Durata: 1h 30

Spectatorul condamnat la moarte

Descoperă magia teatrului alături de noi și bucură-te de o seară memorabilă în compania tinerilor talentați din grupa noastră de începători! Te invităm să fii martorul unui spectacol captivant, „Spectatorul Condamnat la Moarte” de Matei Vișniec, care te va purta într-un univers ingenios al comediei și absurdului.

În cadrul acestui eveniment unic, vei avea ocazia să explorezi personaje excentrice, să te pierzi în situații absurde și să râzi cu poftă la replici memorabile. Este o călătorie amuzantă și provocatoare, în care fiecare moment teatral devine o experiență de neuitat.

Ce face spectacolul nostru atât de special? Pe lângă umorul savuros, „Spectatorul Condamnat la Moarte” te va provoca să reflectezi asupra lumii înconjurătoare într-un mod inedit. Este mai mult decât un simplu spectacol; este o incursiune în gândirea profundă, unde râsul se împletește cu introspecția.

Nu rata această oportunitate de a fi martorul unei experiențe teatrale unice! Vino pe propria răspundere și lasă-te purtat în lumea fascinantă a teatrului. Bucură-te de fiecare moment și fii parte din povestea noastră, unde actoria devine artă și râsul, o formă de eliberare. Te așteptăm cu brațele deschise să descoperi bucuria și emoția teatrului la școala noastră de actorie!

Profesor coordinator: Florin Frățilă

Elevi FF Academy: Andreea Vodiță, Teodora Răduț, Cezar Dincă, Andrei Păușescu, Cosmin Dan, Andrei Negulescu, Bogdan Cincu, Adrian Dinu

 

 

Durata: 1h 45

Fragmente de iubire

În liniștitul oraș Aproape, unde luminile nordice dansează pe cer și zăpada ascunde povești de dragoste surprinzătoare, vă invităm să explorați o noapte magică sub stelele înghețate. Spectacolul ‘Almost, Maine’ vă va purta într-o călătorie emoționantă prin inimile și sufletele locuitorilor acestui mic colț de lume, dezvăluind povești de iubire unice și momente de aproape inexprimabilă conexiune umană. Cu umor, tandrețe și o doză sănătoasă de mister, acest spectacol vă va încălzi inimile într-o seară memorabilă sub cerul înstelat al Aproape.

 

Profesori coordonatori: Daniela Purcărea, Florin Frățilă

Elevi FF Academy: Mara Stoian, Teo Drăgan, Anastasia Sandu, Radu Popescu, Anamaria Ason, Diana Păuleț, Cristian Marcvart, Silvia Ciopată, Luiza Mincu, Teodora Simion, Florin Constantin

Foto afiș: Petre Cișmigiu

 

 

Durata: 1h 30

Almost, Puerto

 

Adaptare dupa „Almost, Maine”, de John Cariani

 

Ne aflam in cel mai sudic punct de pe glob -Puerto Williams, Chille. Viata se desfasoara intr-un ritm linistit,  molcolm unde activitatile principale ale locuitorilor sunt statul la plaja, inotul si scooba diving. Intr-un loc in care viata pare oprita in timp si nimic nu intervine in rutina locuitorilor, iubirea capata rolul de factor perturbator si da peste cap linistea si ritmul lent in care personajele noastre isi desfasoara existenta.

 

Profesor coordinator Stefan Iancu

Elevi FF Academy: Beatrice Firan, Eliza Carpov, Mariana Stoiciu, Florin Constantin, Gabriel Simbotin, Cristian Mitrache

Foto afis: Petre Cismigiu

 

 

Durata: 1h

Domnisoarele din Avignon

Orice iubitor al artelor frumoase știe cât de semnificativă este pentru pictura modernă lucrarea lui Picasso, intitulată „Domnișoarele din Avignon”, realizată în 1907. La acea vreme, tânărul pictor și-a găsit inspirația în mediul controversat al bordelului de pe strada Avignon și s-a îndrăgostit de una dintre fetele de acolo. Viața într-un bordel poate fi extrem de palpitantă și emoționantă, dar adesea ascunde și drame adânci.

 

Spectacolul ne dezvăluie două universuri paralele care se intersectează secvențial pentru spectator: lumea lui Pablo și lumea prostituatelor. Lumea lui Pablo este plină de artă și aspirații de măreție, în timp ce lumea din bordel este una închisă, încărcată de mister, dar monotonă. Momentul în care Pablo pătrunde în lumea bordelului este exploziv, pasional, trecând de la umorul copilăresc la ignoranță, părăsire și alungare.

 

Culorile vibrante, muzica, dansul și emoțiile puternice sunt elementele unui spectacol-concept menit să surprindă toate simțurile publicului.

 

Adaptarea piesei „Domnișoarele din Avignon” este bazată pe textul lui Jaime Salom Vidal și a fost distinsă cu Premiul Criticilor din New York și Madrid în anul 1999.”

Profesor coordinator: Eduard Bot

Elevi FF Academy: Alexandra Tiplica, Iulia Florea, Razvan Moisi, Alexandra Moisi, Teodora Bendris, Mara Stoian, Sabina Bolohov

Costume: Andreea Vodita

Foto afiș: Petre Cișmigiu

 

 

Durata: 1h 45

Capșa noaptea

„Capșa noaptea” este un spectacol horror care te pune față în față cu răul absolut, un spectacol grotesc care te va face să simți frică și dezgust și care te pune să te întrebi care este adevărul din spatele naturii umane.
Un hotel vechi in centrul Bucureștiului și o cameră care își cere prețul în suflete. Startul perfect pentru o poveste care o sa-ti înghețe sângele în vene.
Treisprezece oameni împinși de soartă sau mânați de propriile dorințe ascunse, trec pragul camerei cu numărul 7……. din ei doar patru reușesc să iasă.
O poartă spre iad sau un loc de joacă?
Un recepționer psihopat sau îngerul morții?
Oamenii normali sau demoni?
Acestea sunt întrebări la care doar tu poți da răspunsul…….Ai curajul să intrii ?
Regia: Florin Frățilă
Text: Florin Frățilă
Elevi: Mara Stoian, Luiza Mincu, Carmen Ciocoiu, Anastasia Sandu, Anamaria Ason, Diana Pauleț, Teodora Simion, Roxana Pistolea, Silvana Vîslan, Silvia Ciopată, Andreea Ciaciru, Radu Popescu, Cristian Marcvart, Valentin Mintar, Teo Drăgan

 

 

Durata: 2h30

Tango Monsieur

Patru femei sunt convocate urgent, printr-o telegramă, la întâlnirea cu bărbatul iubit, Marco Anselmi. Însă ceea ce ar fi trebuit să fie o revedere romantică se transformă într-o farsă cu accente dramatice, devenind o glumă tragică, într-un prolog şi un epilog. Două soţii, o logodnică şi o iubită cu perspective serioase la căsătorie descoperă că cel pe care îl credeau fidel le era, de fapt, „fidel” tuturor patru în acelaşi timp, fără ca ele să aibă habar una de cealaltă.

În vila pe care fiecare dintre ele o credea acasă, au surpriza să fie întâmpinate doar de mucalitul majordom Carlo, care, în lipsa stăpânului său cu viaţă secretă „cvadruplă”, este obligat să preia oficiile de gazdă şi să facă faţă asalturilor furibunde ale unor femei trădate.

Temperamentala Clelia, logodnica pătimaşă, Stefania, soţia „cu vechime” (urmau să împlinească un an de căsnicie), Amanda, proaspăt măritată de o săptămână, şi tânăra Marisa se transformă din rivale în aliate, fiind gata să-l facă „să moară de atâta dragoste” pe Marco.

Scriitorul Aldo Lo Castro construieşte în Tango, monsieur? o comedie cinică despre relaţii, căsnicie şi despre cum prea multă iubire poate, într-adevăr, ucide. Totul pe fondul unor schimburi de replici pline de haz, al unor qui-pro-quo-uri irezistibile şi al unor situaţii comice isteţe, în care umorul este învăluit în ironie.

 

 

Durata: 1h

E mort? 

„E mort?”, adaptarea de la Dawn Way de Oleg Bogaev, este o comedie atipica care prezinta o dilema fundamentala a vremurilor in care traim. In momentele critice iese la suprafata adevarata personalitate oamenilor. Cei pusi in situatia de a alege intre bine si rau, intre egoism si altruism, vor fi in stare sa ia decizia potrivita?
In lumea in care traim, va castiga binele sau raul din oameni?
Profesor cordonator: Eduard Bot
Elevi: Alexandra Moisi, Alexandra Tiplica, Sabina Bolohov, Teodora Bendris, Iulia Florea, Andrei Dobre, Razvan Moisi, Marius Andreiana

 

 

Durata: 1h10

D’ale lui Caragiale

În spectacolul D’ale lui Caragiale se întâlnesc cele mai epice personaje ale distinsului. Tipătescu, Zoe, Mița, Pampon, Zița, Veta, Chiriac, Rică, Nae, Crăcanel și Didina, toți cei 11 caută să vă pună zâmbetele pe buze. Cele mai cunoscute romanțe românești vor suna în difuzoare și sperăm ca voi să veniți cu voia bună.
„…nimic nu-i arde pe ticăloşi mai mult decât râsul” – Ion Luca Caragiale
Profesor Coordonator: Ioana Chelmus
Elevi FF Academy: Cristian Marcvart, Diana Paulet, Teodora Simion, Roxana Pistolea, Anamaria Ason, Marius Soarece

 

 

Durata: 1h

Chicago

Te invităm să trăiești alături de grupa de elită a școlii FF Theatre&Academy o poveste tragicomică a unei tinere iubitoare de faimă care, din prea multă dorință de a ajunge pe scenă în lumina reflectoarelor, sfârșește într-o închisoare celebră în frig și întuneric. Un spectacol muzical și hilar, cu un subiect deja celebru, cu personaje inedite, faimă, rivalitate, minciună, orgoliu and ALL THAT JAZZ

 

 

Durata: 1h

Trilogia adevarului absolut II

O călătorie uimitoare prin operele complete ale lui Matei Visniec. Antologia de teatru scurt ale autorului sunt împărțite în 3 spectacole care tratează 3 dintre laturile omenesti:  dragostea, relațiile sociale și gândirea filozofica. Pe parcursul acestei trilogii am incercat sa descoperim ce ne diferențiază fata de alte viețuitoare si ce face sa fim cu adevărat oameni.

Durata: 1h

Profesor coordinator: Florin Fratila

Cursanti: Mara Stoian, Silvia Ciopata, Levana Ognean, Cristina Marin, Lia Maniceanu, Valentin Mintar, Darius Manea, Vitalie Teleman

 

 

Durata: 1h

Trilogia adevarului absolut I

O călătorie uimitoare prin operele complete ale lui Matei Visniec. Antologia de teatru scurt ale autorului sunt împărțite în 3 spectacole care tratează 3 dintre laturile omenesti:  dragostea, relațiile sociale și gândirea filozofica. Pe parcursul acestei trilogii am incercat sa descoperim ce ne diferențiază fata de alte viețuitoare si ce face sa fim cu adevărat oameni.

Partea I. Dragostea este un sentiment complex, manifestat prin afecțiune puternică. Definirea sa este un demers dificil, cauzat de complexitatea manifestării sale, dar și de diversitatea legăturilor afective cuprinse de acest termen.

Vino alaturi de noi sa incercam sa-i gasim o definitie exacta.

Durata: 1h

Profesor coordinator: Florin Fratila

Cursanti: Mara Stoian, Silvia Ciopata, Levana Ognean, Cristina Marin, Lia Maniceanu, Valentin Mintar, Darius Manea, Vitalie Teleman

 

 

Durata: 1h

Highway to Hell

Highway to hell, adaptarea de la Dawn Way de Oleg Bogaev, este o comedie atipica care prezinta o dilema fundamentala a vremurilor in care traim. In momentele critice iese la suprafata adevarata personalitate oamenilor. Cei pusi in situatia de a alege intre bine si rau, intre egoism si altruism, vor fi in stare sa ia decizia potrivita?

In lumea in care traim, va castiga binele sau raul din oameni?

Profesor cordonator: Eduard Bot

Elevi: Anistia Calciu, Teo Dragan, Irina Mihailescu, Stefan Popescu, Radu Popescu

Durata spectacol: 1h 10m

 

 

Durata: 1h 10

CRIME

Grupa de Elita ti-a pregatit iar un spectacol de teatru care o sa-ti spulbere mintea si o sa-ti depaseasca asteptarile.

Ce faci cand ai o nevoie disperata de bani ?

Cu toti am fost in situatia asta, din diferite motive, a intarziat salariu, cheltuieli neprevazute, sau pur si simplu maica-ta ti-a furat drogurile si le vandut.

Deci ce faci in situatia asta ? Iti omori mama ?  iti amanezeti sora ?

Te descurci de unul singur ? Sau ceri ajutorul ?

CRIME este  un spectacol nebun si imprevizibil, o poveste reala si plina de suspans despre ce sunt in stare sa faca oameni cand sunt disperati .

Cursanți: Mara Stoian, Ana-Maria Rusu, Catalina Nicolau, Vitalie Teleman
Actor: Eduard Bot
Profesor Coordonator: Florin Fratila
Durata: 1h

 

 

Durata: 1h 30

Intre patru ochi

De la o petrecere, pe autostrada, de pe autostrada în dormitor, din dormitor la starea civila. 4 cupluri se conturează în cadrul spectacolului „între patru ochi” care își propune sa aducă în lumina problematici actuale ale vieții de cuplu sau chiar ale unui one night stand cu un final imprevizibil. Ce se întâmplă în viata fiecărui cuplu după ce muzica se oprește, iar luminile se sting? Vino sa vezi spectacolul „Intre patru ochi” și împreună o sa privim prin fereastra deschisa a vieții de cuplu ce se întâmplă atunci când principii de viata diferite pun în pericol intimitatea conjugala.
Cursanți: Adriana Vidu, Carmen Călin, Cristina Marin, Levana Ognean, Darius Manea, Andrei Șerban
Profesor Coordonator: Ștefan Iancu
Durata: 1h

 

 

Durata: 1h

1985 – Ziar de Lifestyle Socialist

Va invitam la spectacolul grupei de incepatori FF Academy !! Spectacolul „1985” este o comedie enervant de amuzanta care ne poarta in „Epoca de Aur” a Romaniei. Secretare disgrafice, barbati mincinosi, sotii geloase si posesive, doctori dezinteresati, in plus prostie fara limite. O sa vedem impreuna ca oamenii sunt de vina pentru tot ce este frumos si gresit intr un sistem. Indiferent ca se numeste socialism sau capitalism, oamenii nu se vor schimba niciodata. Am cautat cele mai haioase momente comice jucate de cei mai mari actori, le am transcris, le am invatat si le am pregatit in asa fel incat sa vedeti ca viitorul teatrului este pe maini bune.

 

 

Durata: 1h

Lumini din Nord

Grupa de incepatori  FF Academy prezinta spectacolul ” Lumini din nord „. Un spectacol care vorbeste despre frumusetea iubirii si capacitatea ei de a gasi drumul indiferent de lucrurile inconjuratoare. Iubirea exista si conduce viata oamenilor de cand lumea. Desert sau zona artica, bogati sau saraci, tineri sau batrani, nu tin seama de timp si nu respecta nicio regula.

Sunt oamenii doar niste mici jucarii in fata acestui imens fenomen numit dragoste? Sa fie dragostea lucrul care ne leaga si ne ajuta sa mergem mai departe ? Vino sa afli alaturi de noi!

 

 

Durata: 1h

Lupta pentru normalitate

„Lupta pentru normalitate” dupa Colonelul si Pasarile a lui Hristo Boicev este o comedie care ne pune sa ne intrebam daca exista sau nu rezolvare pentru toate problemele noastre si daca un scop comun este indeajuns pentru a rezolva toate problemele umanitatii. Un sanatoriu aflat in varful muntilor, 6 femei nebune ” de legat” si un psihiatru cu mai multe probleme ca ele, incearca sa navigheze intr o lume care prefera sa isi inchida greselile in loc sa le rezolve. Nina din Pescarusul, Tich cea de 100 de grame, Teresa maicuta prostituata, Meral cea cu farmece facute si Mata Hari cleptomana, va vor face sa radeti si va vor raspunde la intrebari considerate fara raspuns. Daca toata viata ai urmat oameni normali si asta nu te a adus nicaieri, cand vei incepe sa i urmezi pe nebuni ?

Profesor cordonator: Florin Fratila

 

Durata: 1h 30

Long Way Down

DAWN WAY de Oleg Bogaev, este o comedie neagra care vorbeste despre dualitatea oamenilor, despre alegerile pe care trebuie sa le facem in fiecare moment, despre asemanarile dintre oameni indiferent de crestere, statut sau functie. Politisti, infractori, doctori, deputati sau garzi de corp, toti au un singur scop, sa isi salveze propria piele.

Un spectacol care supune la test principiile si valorile fiecaruia dintre noi, tu ce alegere ai face daca ai stii sigur ca nu te vede nimeni ?

Drumul spre iad este pavat cu intentii rele !!!

Profesor cordonator: Sabina Preda

 

Durata: 45 min

FF ACADEMY

Doctore, sunt de-al dumneavoastra

Într-o lume în care ”barbatii sunt de pe marte, femeile sunt de pe venus”, comunicarea reprezintă o valoare nestemată.
Pătrundem în lumea Garunski și a călătoriei sale în rezolvarea eternului conflict dintre bărbat și femeie prin cunoașterea tipologiilor feminine precum femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică.

Spectacolul absolvenților promite să vă însoțească într-o călătorie ce vă va provoca un amalgam de sentimente!

Profesor coordonator: Ioana Chelmus

Durata: 1h

grupa de incepatori

In cautarea sensului pierdut

Comedia ridica la fileu o intrebare care arata cu siguranta ca nu esti prima persoana care-si pune intrebarea care este sensul vietii si nici singura, Aratand ca fiecare om este implicat in aceasta mare cautare.Sensul existentei reprezinta poate provocarea finala si motivul de disensiune intre noi, si asta pentru ca nu toti vedem in viata acelasi sens.
Vino sa vezi cum fiecare reprezentam o piesa in mecanismul complex al Universului, si cum fiecare piesa intr-un sistem isi are rolul ei, asa si noi ne avem la nivel individual partitura ce influenteaza intr-o masura mai mica ori mai mare modul de derulare al scenariului universului.

„Eu nu vreau decat un sens pentru mine. Vreau sensul meu personal. Vreau sa-l simt in mine si apoi sa ma privesc in oglinda si sa ma admir. Uneori ma intreb, innebunit de curiozitate: Doamne, oare cum poate arata o fiinta care are propriul sau sens?”

Profesor coordonator : Ioana Chelmus

Durata: 1h 30m

Stupid Crazy Love

Crazy Stupid Love

Interzis persoanelor sunt 18 ani, persoanelor pudice si persoanelor care nu vor sa plece cu intrebari acasa !!
” Stupid Crazy Love ” este un spectacol definit de adevarul dur al relatiilor interumane, si ne prezinta detaliat si franc toate trairile care ne ghideaza pasii in viata de zi cu zi, iubire, dorinta, gelozie, imfatuare, ura sau plictiseala, toate aceste trairi trasformandu-ne intr-un carusel emotional care zboara cu o viteza exorbitanta, tragandu-ne in cele mai mari hauri si aruncandu-ne pe cele mai inalte culmi.

10 personaje sunt prinse intr-o plasa formata din minciuna, sex, secrete, bani si putere, si ofera spectatorului posibilitatea de a deveni un ” voyer” descoperind trairi si scene de multe ori prea aproape de sine pentru propriul comfort.
Nimeni in viata nu este nici inger, nici drac, toti suntem duali si ne jucam rolul impus de clipa.

” Ancoram….legam parama …..cu putin noroc facem valuri…dar pana la urma, nu avem nici un control asupra oceanului ”
Profesor coordonator : Florin Fratila

Durata: 2h20

Spectatorul condamnat la moarte

Spectatorul condamnat la moarte

,,Spectatorul comandat la moarte” de Matei Vişniec

O comedie care depaseste cu mult barierele conventionalului, plina de intamplari si surprize neasteptate care trasforma publicul in personaj, incercand sa arate felul in care oamenii sunt si vinovati si nevinovati de tot ce se intampla in jurul lor.

Spectacolul nu este doar o parodiere a actului juridic ci si un eseu asupra adevarului absolut, transformand avocatii apararii in acuzatori, angajatii teatrului in martori si publicul spectator in acuzat.

Orice alta informatie ar strica din misterul si surpriza absoluta al acestui text. Va asteptam !!!

“De unde stii ca textul nu este o improvizatie care spune adevarul, pacalindu-I pe toti cei care asculta?”

Profesor coordonator – Ioana Chelmus

Durata: 2h

spectacol de teatru

Orchestra Titanic

„Orchestra Titanic’’ de Hristo Boicev
O comedie absurda cu grave tente filozofice despre dorinta de a schimba starea lucrurilor si evadarea din realitate, ridicand o singura intrebare cu nenumarate raspunsuri.
Spectacolul ne aduce pe un peron in care nu opreste niciodata nici un tren, prezentand viata anosta si repetitiva a patru persoane respinse de societate ajunse in punctul in care alcoolul le devine singurul aliat si disperarea singura credinta. Doko, Liubka, Meto si Luko, isi doresc un singur lucru, sa plece din aceasta gara, sa evadeze, dar ce te faci cand ti se intampla ce iti doresti dar nu este deloc ce ai visat.
“Visul nu inseamna viata, doamnelor si domnilor, cu toate ca viata este vis!’’
Va asteptam la un spectacol care combina umorul cu magia, muzica cu filozofia, arta cu uratul, dand nastere unul povesti unice si pline de momente care te vor lasa cu gura cascata si mintea plina de idei.

Profesori coordonatori : Florin Fratila si Sabina Preda

Durata: 1h 30

Dawn Way

DAWN WAY de Oleg Bogaev, este o comedie neagra care vorbeste despre dualitatea oamenilor, despre alegerile pe care trebuie sa le facem in fiecare moment, despre asemanarile dintre oameni indiferent de crestere, statut sau functie. Politisti, infractori, doctori, deputati sau garzi de corp, toti au un singur scop, sa isi salveze propria piele.

Un spectacol care supune la test principiile si valorile fiecaruia dintre noi, tu ce alegere ai face daca ai stii sigur ca nu te vede nimeni ?

Drumul spre iad este pavat cu intentii rele !!!

Profesor cordonator: Florin Fratila

Durata: 1h 10

E suflet in poezie

Un spectacol care arată ce este poezia cu adevărat și cum poate ea să fie dramatizată și adusă pe scenă intr o formă nouă, formă care sa dea viață, mai bine ca niciodată, gândurilor si dorințelor marilor artiști ca George Coșbuc, Mihai Eminescu, Lucian Blaga, I.L. Caragiale, George Topârceanu.

Poezia, pe lângă minunata funcție estetică, rimele superbe, multitudinea de figuri de stil, este un lucru simplu, o poveste. O poveste care comprimă iubire, dramă, istorie, comedie și varsă in sufletul oamenilor intr-un timp atât de scurt, o mare de trăire.

Rețeta este simplă: poezii minunate, elevi care reprezintă ceea ce este mai bun, mai valoros, in comunitatea și școala noastră. Am presarat deasupra unele dintre cele mai bune creații muzicale ale tuturor timpurilor și a ieșit un spectacol care sperăm să vă atingă propria esență și să vă facă sufletul să vibreze.

Profesor coordonator: Florin Frățilă

 

Durata: 1h 30

Prea suntem mulți în aceeasși barcă

”Prea suntem mulți in aceeași barcă” de Matei Vișniec – adaptare după Occident Express

Tu de cât timp nu te-ai mai întrebat cine ești?

Un orb în căutarea speranței pentru ziua de mâine, spunând poveștile zilelor de ieri. O funcționară față în față cu însăși Moartea. O prostituată la vânătoare de clienți americani, cântându-i la telefon copilului bolnav care o așteaptă acasă. Sunt, oare, personaje dintr-o piesă de teatru sau oglinzile societății în care ne forțăm să trăim?

Vă așteptăm la un spectacol viu și plin de neprevăzut.

Profesor coordonator: Ioana Chelmuș

Durata: 1h 30

Audiția

Șase femei se lasă seduse de ideea unei vieți mai bune în străinatare și participă la o audiție organizată de o prestigioasă firmă japoneză, ce oferă slujbe atractive în domeniul showbiz-ului în Singapore, tuturor femeilor talentate, cu aptitudini artistice, mai ales dans și interpretare vocală.

Profesor coordonator : Florin Fratila

Durata: 1h  

LES UNIUN EROPEN

Matei Vișniec și realitatea lui absurdă se integrează perfect în contextul social actual, context în care tipologii de personaje
neașteptate conturează esența vieții. Dinamic, real și îndrazneț, spectacolul ”Les Uniun Eropen” este un canvas de situații
scoase din viața de zi cu zi.

Avem puse deoparte ingredientele principale ale societății europene moderne, pe care le mixăm cu energie și multă, multă comedie.

Profesor coordonator : Florin Fratila

Durata: 1 h

Lecția de cerșit

LECȚIA DE CERȘIT- Spectacol învelit în realitate, cu garnitură de comedie

Ingrediente:
Scrierile absurde ale lui Matei Vișniec
Actori amatori talentați
Viziunea regizorală a profesorului coordonator
Scena
Luminile
Publicul
Ingredientul secret

Mod de preparare:

Se iau câteva texte ale lui Matei Vișniec și se trec prin filtrul profesorului coordonator. Se prelucrează după nevoie, până se obține un amestec inedit de situații, tipologii de personaje și realitate.
Se adaugă amestecului cursanții grupei de elită FF Academy, alături de repetiții, multă muncă si un ingredient special: talent. De asemenea, se adaugă treptat, în cantități mai mici, sau mai mari, ingredientul secret 🙂

Scena este pregătită în prealabil cu lumini, iar pe margini se presară un ingredient esențial: publicul. Se adaugă amestecul obținut și se lasă la foc dinamic, animat. Rezultatul, LECȚIA DE CERȘIT, se decorează din belșug cu aplauze și zâmbete.

Profesor coordonator : Florin Fratila

Durata: 1 h

Un bărbat și mai multe femei

Într-o lume în care ”barbatii sunt de pe marte, femeile sunt de pe venus”, comunicarea reprezintă o valoare nestemată.
Pătrundem în lumea Garunski și a călătoriei sale în rezolvarea eternului conflict dintre bărbat și femeie prin cunoașterea tipologiilor feminine precum femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică.

Spectacolul absolvenților promite să vă însoțească într-o călătorie ce vă va provoca un amalgam de sentimente!

Profesor coordonator: Florin Frățilă

Durata: 1h

Extrem

Piesa Extreme, prin complexitatea ei, aduce în prim plan tema violului și a impactului pe care acest lucru îl are în realitatea persoanelor implicate.

Extreme este povestea unei femei atacata în propria sa casă de către un violator. Marjorie reușește să facă față atacului și chiar să răstoarne situația, preluând controlul asupra călăului.

Răsturnarea situației o pune însa acum pe Marjorie în dilema victimei devenită călău: să acționeze conform sistemului democratic, incapabil de a condamna atacatorul făra dovezi sau să apeleze la justiția proprie, devenind la randul ei un criminal?

Urmeaza o ora în care toate principiile vor trece printr-o situație extremă.

Intrarea la eveniment este liberă.
Interzis persoanelor sub 18 ani.

Profesor coordonator: Florin Frățilă

Durata: 1h 30

6 personaje in cautarea unui autor

FF Theatre Academy pregătește publicului un nou spectacol inedit, interpretat de actori amatori, cursanți ai Academiei și componenți ai grupei de elită.
„6 personaje în căutarea unui autor” este o capodoperă a cunoscutului dragamaturg Luigi Pirandello. Piesa se înscrie în categoria teatrului absurd și este, fără doar și poate, unul dintre pilonii artei dramaturgice a autorului. Adoptând un registru modern, absurd și ambiguu, Pirandello creionează povestea a șase personaje în căutarea unui regizor care să le poată dramatiza povestea, căci aceasta a rămas neterminată. Îl întâlnesc, acesta acceptă să preia în mâinile sale viața familiei și de aici lucrurile se complică. Este dramaturgie sau realitate? Scena găzduiește un spectacol sau viața însăși?

Profesor coordonator: Florin Frățilă

Durata: 1h

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru: